Monday, May 31, 2021

Penutup Makeup with one and only Nadya Syahera

 Dah setahun masa berlalu , Negara kita sat lock sat unlock so macam tu juga dengan makeup, kejap boleh makeup kejap tak boleh makeup, so ni gambar penutup makeup before lockdown PKP 3.0

So hari ni aku makeup Nadya Syahera salah satu pelakon yang agak ada nama di Malaysia, siapa x kenal tolong google hehe 



Haaaaa ni dia si cantik manis Nadia Syahera. Hari ni kiteorg ada photoshoot utk jubah yang super niceeee 



if korang nak tau Nadya byk kali nak makeup dengan kakika tapi weekend kakika mmg busy tak boleh selit slot


So bila x boleh makeup kita main ala ala je, tapi tuhan je tahu bertapa frust nya x dapat makeup dia tauuuu


  

Alhamdulillah everything went well today, jom la kita lockdown semoga Allah angkat covid ni supaya kita boleh hidup seperti biasa

So kepada yang dah booking makeup dengan kakika, kakika mampu ckp bersabar la inshaAllah ada rezeki kita makeup juga nnt hehe. Korang kalau nak makeup dengan kakika korang boleh whatsapp dulu dan mohon isi details supaya kakika boleh reply cepat 

utk booking boleh click link kat bawah


Love,
Kika Mohamad
Celebrity Makeup Artist

Continue Reading

Sunday, May 30, 2021

Late Night Supper

Anak anak bila dedi tanya siapa nak makan semua kata kenyang tapi bila dedi hidang macam pirana masing masing kaut makanan sabar je la 

Malam ni cam biasa la chef bambee masak spaghetti bolognese. Sebab tadi lunch agak lambat. So tanak la makan nasi and nak alas perut je sbb nak makan supplement 

Budak ni nama dia Hud , tapi kakika panggil dia puddin sebab kalau dia berjalan pipi dia gegar mcm puddin so kat rumah ni semua panggil dia puddin HAHA

Lepas makan harus la propa si puddin ni. 

Continue Reading

Aiskrim Milo Homemade Mudah 4 Bahan


Assalamualaikum

Opening PKP 3.0 dengan eskem milo

Bahan-bahan aiskrim Milo homemade:

200 ml dairy whipping cream (krim putar)
1 1/2 sb susu pekat
7-8 sb Milo
1/2 sb ovalete

Cara-cara:

Masukkan kesemua bahan di atas dan pukul sehingga kembang dan gebu.
Simpan adunan ke dalam bekas yang bersesuaian dan sejukkan di dalam peti ais sehingga keras.

Bekas eksem tu kakika beli kat shopee

>>> shopee.com.my <<<



Continue Reading

Manfaat Vitamin C Shaklee

Selain face mask dan hand sanitizer, vitamin C pun menjadi rebutan ketika musim Covid-19 ni sampai 10,000 botol vitamin C Shaklee terjual dalam masa 30 minit je.


Kenapa ramai sangat orang cari vitamin C ni terutamanya bila wabak pandemik covonavirus Covid-19 ni mula menular dengan lebih cepat ke seluruh dunia? 

Ini adalah kerana vitamin C mampu menguatkan imuniti badan agar badan berfungsi dengan lebih baik. Selain itu vitamin C berfungsi sebagai "Natural Killer Cell", dapat menghalang pembiakan virus dan menghancurkan sel yang telah dijangkiti virus.


Nadia Brian salah sorang daripada rakan artist Kakika pun turut consume Vitamin masa Nadia positive Covid 19 last week

 Vitamin juga penting utk ibu ibu mengandung, one of my followers stop during pregancy cause she thought tak boleh consume tapi tekaan dia meleset sbb dia start bersin bersin semula



Keistimewaan Vitamin C Shaklee

- 1 tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7.5 biji oren

 - Shaklee menghasilkan Vitamin C yang PERTAMA berasaskan tumbuhan dengan menggunakan teknologi " Sustained Release Delivery System ".  Maksudnya, 1 tablet Vitamin C ini akan "release" atau membebaskan 100mg setiap 1 jam selama 5 jam.

- Vitamin C Shaklee adalah produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung. Sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.


Manfaat vitamin C



Berminat Jadi Pengedar Shaklee?


Berminat nak jadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai, jana pendapatan sampingan, serta banyak manfaat lain?

Jom sertai team business Kakika, Team Rising Star yang mempunyai kelas aktif, kelas online percuma dengan masa yang flexible, dan group-group support Whatsapp, Telegram, dan FB.

Jadilah pengguna yang bijak iaitu dengan menyertai kami di Shaklee. Korang akan dapat penjimatan dari 5% sehingga 25 %.

Korang boleh mendaftar sendiri sebagai agent Shaklee DISINI atau jika anda ada sebarang pertanyaan atau kekeliruan berkaitan dengan pendaftaran ahli anda boleh terus hubungi Kakika supaya Kakika boleh help you out.

Team Kakika boleh  COD VITAMIN  SHAKLEE DI KAWASAN BERDEKATAN DALAM NEGERI SELANGOR DAN KUALA LUMPUR.

Korang boleh dapatkan produk Shaklee terus daripada Kakika. Msg je Kakika untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Shaklee Business Builder

#TeamKakika
SMS/Whatsapp: 0103538384
FB Page: Shaklee by Kika Mohd
Personal FB: Kika
Instagram: Kikamohd










 

Continue Reading

Saturday, May 29, 2021

Homemade Latte by Bambee

Setiap petang adalah waktu minum kopi kiteorg laki bini sambil bermesyuarah tentang hal hal dunia haha, so harini ada beans baru sampai excited nak cuba sebab rasa dia ada hint dark chocolate

Kopi premium ni ada byk sangat jenis kalau nak tau and kakika byk belajar dengan bambee la kopi kopi ni, since beli machine sendiri kakika jarang dah beli kopi  kat coffee beans

sebab kopi kat coffee beans harga dia approximately RM15 percup tapi bila buat sendiri cost percup dlm RM3 termasuk fresh milk and bill api


Now bambee tengah practice buat swan ye haha

so kakika share cara penyiadaan se cup kopi yang kita ddk minum kat cafe cafe mahal tu hehe


pertama sekali kita grind biji kopi kepada serbuk kopi 


after that kita kena tekan pulak dia bg sama dan mampat


kalau kita pergi kedai dia tanya nak syrup tak ? okay ni syrup hazelnut kakika xminum latte kosong, so kat rumah ada dua jenis syrup caramel & hazelnut


then kita extract serbuk kopi menjadi la espresso 


untuk hasil kan latte art yang cantik bambee kata creama kena banyak . so buih buih kat atas tu kita panggil creama


last skali kita froth susu atau org kata steam susu

okay ni kakika buh la satu video mcmana nak hasil kan latte art. so siapa yang suka minum kopi class utk buat latte ni byk sgt tapi boleh juga belajar kat youtube. so gaissss kenapa bazir duit banyak utk kelihatan hype hari² minum cafe hipsturrr huhu

minum kat rumah best boleh tenang tenang sambil tgk movie

Continue Reading

Beli petai di shopee

Iols dengan petai mmg berpisah tiada, last week kakika tanya kat fb mana cari petai one of friends kakika kata kt shopee 😆😆😆



Link kat atas ni tau. Haaa den beli skit jeeee . Skali masak habis . So kakika masak tumis ikan bilis and bambee masak sambal sotong



Look at that petai . Oh mannnnnn!!!

Okay actually nak bg resepi sebab ramai yang request 😆😆😆








Ramai lagi yang request . Haaaa

resepi dia takde sukatan tauuu

 Resepi PETAI Tumis Ikan Bilis
  1. Bawang merah
  2. Bawang Putih
  3. Cili padi
  4. Kunyit hidup

Blend semua bahan kat atas 

mula mula korang kena panas kan minyak and goreng ikan bilis skit . Then tolak skit tepi kuali masukkan bahan blend. Masukkan garam gula skit and asam keping. Agak dh masak baru masukkan petai. Tanak petai tu layuu zis zis sekalian. Lepas tutup sedia di hidangggg

JANGAN LUPA MINUM BANYAK AIR KALAU MAKAN PETAI HAHA

Continue Reading

Taco Bell Pertama di Malaysia

Pagi ni ada sedikit kecelaruan otak disebabkan smlm duk nak diet diet. Makan kemain skit masa berbuka , skali pagi tadi bambee padam alarm aku ye, so aku niat nak puasa tak jadi puasa sbb x sahur maka lepas post barang singgah la taco bell yang xde orang ni. kalau tak PKP mashaAllah sistur 2jam belum tentu dpt makan


kalau bukan PKP panjang sangat queue nampak x cone situ ? belakang ada byk lg khas utk org beratur


sebelum masuk ada tempat pilih menu

lepas order boleh ddk tunggu, musim pkp dlm 10 min, bukan musim pkp anggaran adalah 2jam

so tacobell ni mexican food yang restaurant dia originating in Irvine, California


Rasa dia okay tapi siapa tak suka sayur bleh minta dia kurangkan sebab tomato dia terlalu byk and I dont eat them HAHA


Start with dessert , ini adalah cinnamon twist. Rangup dan sedap tak manis sangat just nice 

Okay ni pulak loaded nachos . Super sedap I really love this!


here’s the star Taco Supreme , kakika ambik beef and kakika buang tomato sbb i dont like tomato hahaha 
Continue Reading

Friday, May 28, 2021

Puasa 6 hari ke 2

Assalamualaikum

Setelah berapa hari raya baru ada peluang untuk ganti puasa & puasa 6. 

Hari ni mcm biasa kakika cuma sahur CINCH , lepas sahur terus siap pergi makeup



Cantik betul pengantin kakika hari ni hihi

So dah settle makeup balik terus sambung tidur mengantuknyw ya Allah hanya tuhan yang tahu

So petang ni kakika decide utk masak lala masak lemak cili padi , bibik pulak goreng tempe dgn kangkung ( tiada dlm gambar )

Ni mmg lauk fav kakika

Ni tempe yang bibik goreng tepung bestari

Alhamdulillah rezeki dapat makan lauk fav. Sebab orang dlm rumah ni asyik makan ayam je. Ayam ayam ayam mmg bosan sangat haha

so korang dah puasa 6 ke belum?


Continue Reading

Thursday, May 27, 2021

BTS vs Mcd

Assalamualaikum 

Semalam niat di hati nak puasa 6 tapi terlajak tidur . Lepas tu pagi tu anak kakika cece sibuk sangat ajak beli Mcdonals sbb collaborated dengan BTS

Dia nak beli mmg semata nak collect paper bag. I was like what the fish!

So bambee layankan ke la 

Takde apa yang special pun cuma nugget & dippin sauce dia rasa masam skit lahhh.

So today Alhamdulillah dpt la puasa 6
Usually puasa kika mmg tak sahur , sarapan 5 min org kabo


Korang pernah dengar pasal CINCH tak? CINCH ni meal replacement utk orang yang nak turunkan berat badan atau nak atasi masalah berat badan.  

Dalam CINCH ada protein tumbuhan & fiber dan paling best CINCH ni low glesemic index yang bagus utk org diabetes 

Apa tu low GI? Okay satu contoh kakika nak bg adalah beras Faiza yang dia claim khas utk pesakit diabetes . Low GI ni kadar gula tidak tinggi and bila consume gula takkan spike begitu tinggi . So bila mcm tu kita akan rasa kenyang lebih lama compare dengan kita makan simple carbohydrate . Gittewwww

Kakika bancuh CINCH dengan soya Multigrain sedap yakmat

So CINCH juga ada leucine kat dalam dia , bertindak sebagai agent bakar lemak tanpa otot 

Bagus kan CINCH sebab tu siapa nak kurus kakika suggest sangat consume CINCH


Bambee kalau puasa mana boleh tinggal nasi. Kakika masih setia dengan sarapan ringkas CINCH ni . Doakan kakika kurussss

So sesiapa nak cuba CINCH , and nak beli pada harga Ahli boleh daftar Ahli dengan kakika , sebab zaman skarang zaman berjimat. Kenapa nak bayar lebih ?


So siapa nak beli roger kakika ok?

📲 http://bykikamohd.wasap.my 


Love, 
Kika Mohd



Continue Reading

Wednesday, May 26, 2021

Resepi Dodol Breadmaker

 Hi Assalamualaikum semua

Memandangkan kita masih di mood raya , today kakika nak share resepi dodol yang lembut sangat tapi menggunakan breadmaker ( depends function breadmaker masing² )

yang ni kakika baru buat makan panas² sampai melecur lidah haha, ini anak jiran lama request nak makan. so kakika buat la sbb penyedian dia sangat senang cuma 4 bahan


Pertama skali kita show off dulu la dodol yang masih panas, 1 tips kakika nak kongsi kan makan dodol kena pakai sudu plastic kerana pada sudu plastic takkan melekat mcm sudu besi, sebab tu la org jual dodol dlm plastic segi tiga tu

Okay back to resepi macam mana nak buat dodol guna bread maker 

Bahan A
2 cawan gula merah
1 cawan air
1 helai daun pandan
Masak dan tapis

( tips dari bibik kakika dia kata jangan pakai gula putih sbb nnt dodol keras )

Bahan B
2 cawan tepung pulut
1 cawan pati santan segar

okay campur semua bahan di atas masukkan dalam breadmaker korang, kakika pakai breadmaker mugen mmg ada function dodol tapi kalau korang punya x de korang cari function jem . 

okay kakika tunjuk skit video durasi 20 saat kakika edit utk rujukan masa akan datang




Continue Reading

Happy birthday Kika Mohd

Alhamdulillah panjang usia , Allah izinkan aku bernafas . Nak cerita kat korang tuanya aku dh . 32 tahun okayy!!

Entry hari ni nak share pasal husband kakika ni. Kakika kawen dengan orang tak pernah ada gf so kalau nak apa apa mmg kena minta

Contoh , dulu hint dia nak telekung baru 
Me : b telekung I koyak la hmm ( 2018 ) 

Sepiiiiii

Me : b cantik x telekung ni belanja pls ( 2020 )
Bambee : beli dulu nnt I bg duit 

So aku belajar sesuatu dari situ, nak apa apa kena minta kalau x minta lambat lagi nak dapat. Sebab kita tak kawen dgn buaya , buaya mmg manis ayat ayat dia HUHUHU



Perempuan kan suka bunga , dh dapat hadiah pun still nak bunga . Okay cerita pasal hadiah plak. Kakika dah tahu hadiah apa tapi nak feeling birthday so kakika minta dia wrapped kan . Ya Allah Zulaikha 


 

 




Thank you my followers yang ramai sgt wish sampai x sempat nak reply. InshaAllah ada masa kakika reply slow slow 







and thank you baby girl kakika Ruhainies wish birthday tengah malam tadi 😍

























Continue Reading