Saturday, May 29, 2021

Beli petai di shopee

Iols dengan petai mmg berpisah tiada, last week kakika tanya kat fb mana cari petai one of friends kakika kata kt shopee 😆😆😆



Link kat atas ni tau. Haaa den beli skit jeeee . Skali masak habis . So kakika masak tumis ikan bilis and bambee masak sambal sotong



Look at that petai . Oh mannnnnn!!!

Okay actually nak bg resepi sebab ramai yang request 😆😆😆








Ramai lagi yang request . Haaaa

resepi dia takde sukatan tauuu

 Resepi PETAI Tumis Ikan Bilis
  1. Bawang merah
  2. Bawang Putih
  3. Cili padi
  4. Kunyit hidup

Blend semua bahan kat atas 

mula mula korang kena panas kan minyak and goreng ikan bilis skit . Then tolak skit tepi kuali masukkan bahan blend. Masukkan garam gula skit and asam keping. Agak dh masak baru masukkan petai. Tanak petai tu layuu zis zis sekalian. Lepas tutup sedia di hidangggg

JANGAN LUPA MINUM BANYAK AIR KALAU MAKAN PETAI HAHA

0 Comments:

Post a Comment