Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

 
Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Hi korang lama aku hilang kan? HAHA ampun maaf sebab busy sangat . So entry kali aku nak share lah pengalaman aku yang ke 4 berkhemah dengan anak anak

So destinasi seperti yang korang baca adalah di Bernam Nature Hut Tanjung Malim gais. Dari rumah aku sejam , so bagi aku not bad takde laa jauh sangat

We all pergi 3 hari 2 malam tapi banyak halangan petang kiteorg gerak , aku ddk verangan nak buat video pasang khemah la hmm hampeh tapi xpe gaisss aku dh snap gambar setup semua baik punya . Kalau siapa baca entry before aku ada kongsi Pengalaman camping bersama anak anak di GG Retreat , korang boleh baca tapi korang baca sini dulu haha yang ni lagi menarik ok ? I promiseeee

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

So siapa yang nak camping sini aku nasihatkan utk bawak wagon sendiri , dia ada beca tapi kena bayar , kalau ada wagon aku punya barang 4 trip gak woi gelap gelap tu kiteorg ddk angkut HAHA gigih kan ?

so jambatan ni yang memutuskan campsite dan parking 

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Ni parking area , kena bayar perday RM5 so total RM15 akan ada adik dtg kat kereta korang kutip payment jangan risau 

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Yes selamat datang ke Bernama Nature Hut dah sampai jangan lupa scan MY SEJAHTERA yee

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Okay ni khemah and tempat makan kiteorg , saje buat asing. View mmg mantap betul² mengadap sungai . Si dak Hud mengamuk nak keluar sampai kiteorg kurung tau

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Okay ni la dinning area kiteorg haaa gigih kan ? okay nak bagitau ye sila bawak penyapu sampah , yang pencakar tu sebab ni aku sapu pakai penyapu yang aku guna dlm khemah , penuh daun pokok buluh gais. Bawah tu ada segala semut api . Siang baru aku dpt sapu. So mmg bersih la aku kerjakan

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Masa ni aku dh relax siap masak siap makan, budak² g mandi dengan bibik. Aku dah plan next aku nak g bercinta je dengan bambee tanak lah bawak diorg haha

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak



Ye aku tau korang tunggu part ni haha . okay ni adalah setup bilik tidur kiteorg , tu tilam angin je tau , so aku lapis kan jd dua . Malam nak tidur baru aku angkat satu letak dekat meja kayu tu . 

so siapa yang berminat dengan meja kayu tu korang boleh beli kat shopee




tapi kipas biru kena pakai converter tau kalau x dia kena cucuk kat tempat rokok dlm kereta tu sebab asal nya dia kipas dlm van van lama tu kan

Seller converter kipas biru https://shp.ee/62p5hqt?smtt=0.0.9

okay dah abis part deco bilik tidur , jom kita move kepada tempat sangkut tuala , ye ddk tepi sungai mandi nya 10x tau . Pantang terlepas anak aku ni

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

aku pun tak terpk actually nak buat gini tapi aku selalu stalk group Family Camping Malaysia dekat facebook. Fuh sesungguhnya racun mereka adalah benar

Seller tempat jemur towel - https://shp.ee/c9whm8j

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

ok sink ni kiteorg DIY sebab aku malas nak g basuh pinggan jauh² . Aku ni bukan sombong tapi segan nak merayap haha boleh gitu ?

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Ni bende paling bagus and penting , aku ingat dia x function tapi bangun esok pagi tengok penuh gak dalam tu 

Seller lampu nyamuk - https://shp.ee/yg63pkp

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

dapur aku xbeli kat shopee so xde link gais sorry

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

barang kopi bambee pun aku dh cuba review tapi hangpa rupanya ada satu je so org lain nak beli dah tak boleh haha

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Lunch hari kedua kiteorg makan sizzling fancy betul menu camping org Cyber ni haha

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Ni bambee tengah setup nak panas kan cast iron sizzling tu

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Fancy kan ? Kuah dh masak dari rumah. Siapa follow aku dkt IG ada reels aku buat and siap resepi skali . Pergi la sekodeng IG AKU

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

ni plak menu dinner malam kedua satay ni beli frozen dari kawan bambee dia ddk Tanjung Malim so sape nak camping area sana dia bleh anta ni contact dia ye BUJANG SATAY , malam pertama kan kiteorg sampai malam , jiran bagi ayam bakar wehhhhh. pastu aku ni rabun masa dia bg tgh pasang khemah last sampai sudah aku xjumpa kakak tu . terima kasih banyak tau bg kiteorg ayam bakar. Kat situ ada gerai so aku beli nasi goreng gak utk diorg lapar weh

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Ni fav semua orang , steak ni beli kat village grocer je

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

takde kopi x lengkap la hidup kami anak beranak haha gittew

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

ni view malam

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

engkorang tgk bertapa semaknya daun kering pokok buluh tu , next cakar sampah mmg kena ada dalam list . terus tak instagramble aku punya gambar haha

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

pagi² hari ke 3 aku bangun terus masak , nak tau x aku beli kat shopee daging salai ni. Pastu aku bawak cili dh siap tumbuh and kunyit hidup tapi plastic asing la

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

licin ye sedap aku masak 

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

sesambil tengok anak² mandi ibu & daddy dating la dpn sungai katanya

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

big brunch sis , ha keyang Alhamdulillah

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

ni kerusi utk anak² mak pun boleh ddk , kiteorg beli dua je since semua dh ada kerusi masing²

Seller kerusi - https://shp.ee/c3bf9zb


Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

Btw campsite ni sediakan plugpoint ada banyak sangat , so boleh standby extension . kiteorg pakai 30m , utk charge powerbank and pasang kipas je. 

Gambar toilet aku lupa nak snap, bersih terjaga kawasan ni .

Bernam Nature Hut , “private campsite” yang menarik di Tanjung Malim Perak

akhir skali , jangan lupa singgah kedai mokti ice cream gula apong ni dpn simpang campsite je , ya Allah sedap weh sama mc brand terkenal yang artist punya tu , this one taste better


btw kiteorg bawak persona je , so extra barang letak atas kereta, rack ni kalau dh abis camping boleh buka, pasang time nak g camping je


sebab tu bawak box . letak atas kereta selamat x masuk air haha

okay tu saje cerita next adalah cerita period masa camping, so aku akan share apa aku buat and tips supaya kite x rasa macam kita period pun, tapi tunggu la ye yang ni pun aku perah idea nak tulis hahaha


xoxo,




















Post a Comment

10 Comments

  1. Kalau Axia boleh ke letak rack tu? Berat tak rack tu?

    ReplyDelete
  2. Ya allah byk btul info diaaa.. Tq share.. Kita mmg sonok baca citer camping awak... Dpt byagan mcm kita ada jgk kt situ hahaha.. Tp mmg gigih laa menu2 awak oii.. Curlasss tau!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita plan ke sini gak :P (byk betul plan ni, jalannya idok lagi :D)

      Delete
  3. Tertarik betul dgn box letak kopi husband puan tu! Custom made ke cemana tu?

    ReplyDelete
  4. Assalam sis, alangkah indah kalau ade tutorial utk sinki😅..plg tidak pn gambar yg khusus fokus pada sinki..tq sis.❤️

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. good post �� would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. gojes la setting dapur! terbaik.
    tempat gantung tuala tu aida buat gantung kuali :)
    good idea gak tu ek. memang susah kalu xde tempat gantung tuala.

    last weekend aida ke riverside gopeng. sib baik ok.
    tak mcm janda baik sana. sedih kan campsite nyer terjejas.
    now tgh plan utk camping bulan Mac thn depan.
    mcm nak repeat riverside :)

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan Kika :) Menariknya tempat ni. Kagum tengok khemah dan peralatan khemah yang cantik. Kalau tak keberatan, boleh share sekali ke berapa bayaran semalam klu nak camping kat sini? :)

    ReplyDelete