Friday, July 16, 2021

Makeup Nikah 2021


Makeup Nikah 2021

Tahun 2021 adalah tahun paling mencabar untuk kita semua and termasuk la bakal bakal pengantin betul kan?
Mau taknya dengan SOP yang sangat ketat , pengantin boleh nikah di pejabat agama daerah sahaja and paling tak best photographer pun tak dapat masuk

Sebagai makeup artist ambik gambar yang cantik pun tanggungjawap kami haha sebab pengantin dah kelam kabut nak selfie pun maybe diorg lupa

So hari ni kakika nak kongsi tips pemilihan makeup nikah dan lain lain tips semasa musim nikah pkp

1. Pemilihan color baju sangat penting and warna putih dah macam official warna utk nikah 

Makeup Nikah 2021

Yang ni salah satu pengantin olok olok kakika yang pakai busana putih , cantik bersih and sesuai dengan semua jenis makeup.

2. Pemilihan tona makeup adalah sangat sangat penting. Now tengah famous barbie makeup style tapi warna pink bukan warna yang sesuai untuk semua orang

Makeup Nikah 2021

Makeup Nikah 2021

Dua pengantin ni kakika gunakan warna warna selamat orang kata . Warna warna pastel ni tak di telan zaman . Kalau korang tak percaya korang google gambar makeup tahun 2000 . Tengok baju biru eyeshadow zas biruuu haha . Lepas tu korang eueww kenapa makeup tu macam tu dan cuba korang tgk Dato Siti Nor Haliza punya gambar makeup kahwin . Cantik tak ada warna warna anehhh

3. Hijab style kena kemas jangan pakai mcm kita selalu pakai pergi pasar malam. Kalau korang hire makeup artist kebanyakkan kami mmg pandai style kan tudung ( amboi puji diri haha )

Makeup Nikah 2021

Makeup Nikah 2021

See girls , style tudung main effect utk nampak kurus dan runcing okay? And as a professional makeup artist kakika sangat sangat suka pengantin pakai shawl

4. Cari makeup yang banyak review , bukan famous kita pandang , ni soal cantik sekali seumur hidup . Korang boleh survey setahun awal boleh buat installment plan dengan makeup artist . Jangan tangkap muat sebab rasa famous terus booking ok?

Makeup Nikah 2021

Selain dari makeup yang cantik , supplement juga sangat penting untuk dapatkan kulit yang bersih dan menjadikan makeup tahan lama 

Nikah di pejabat agama mask adalah wajib and untuk orang yang ada masalah kulit agak susah sikit nak maintain makeup kerana kulit bermasalah boleh leads to crack 

Makeup Nikah 2021

Ni adalah salah satu pengantin kakika yang mengamalkan Set Shaklee kulit dia MashaAllah cantik licin je and dia juga kurus okay sbb consume Shaklee

Nak cantik mmg kena invest, so sesiapa yang berminat utk kurus dan cantik before majlis boleh contact kakika

Makeup Nikah 2021





 

3 comments:

  1. kakika service tiptop ! tq kakika menyerikan majlis nikah saya dengan sentuhan mekap yang bravo dan style tudung yg selesa ! loveyou !

    ReplyDelete