Sunday, May 23, 2021

Kek Marble jelita


Lama sangat aku simpan hasrat ni , nak buat tapi tak buat. Tak cukup barang la dan macam macam dugaan datang melanda HAHA

okay zis gigih sangat untuk buat hari ni and sumpah senang gila!!!!

170g gula castor
50g susu fresh
50g Ovallette
5 biji telur
Vanilla

220g tepung kek atau superfine
150g butter cair



Satukan semua bahan kat atas and pukul sampai kembang. Bak kata kawan kakika sampai kembang jd putih


Ni masa mula mula pukul


After 5 minit pukul dia jadi warna mcm ni. Tapi sabar ye belum lg


Okay final putih berseri mcm ni


After masukkan tepung n butter cair pukul sebati , bahagi ikut color ye kawan kawan

So ni pun kakika tgk youtube cara nak buat corak2 dia haha . Nasib la labu



4 comments:

  1. Waaaa nampak gebu moistnyaa.. nak cubalah.. makaseh Kika..
    Psttt hai Kika hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sis lin hahaha im backkkkkk. cuba tapi kena bakar lebih lama kika rasa maybe 120 min apai 120c

      Delete
  2. wowww...lawa dan gebu gebas... tapi tak rajin nak buat

    ReplyDelete